Samen met de student

De student staat per definitie centraal bij álles wat we doen. Logisch, want zonder studenten zou er geen HAN zijn. Eén van onze belangrijkste doelstellingen is dan ook dat elke student zich op ieder moment herkend, gezien en gehoord voelt. Tegelijkertijd dagen we onze studenten uit om zich te ontwikkelen tot kritische, reflecterende professionals, zodat zij na hun afstuderen een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving kunnen en willen leveren.

Daarom betrekken we hen niet alleen bij de (ontwikkeling van) ons onderwijs en onderzoek, maar via inspraak, pilots en klankbordgroepen ook bij de manier waarop we onze bedrijfsmatige processen en ondersteunende systemen inrichten.

Nog meer zeggenschap en regie

We doen dagelijks ons uiterste best om de wensen van onze 35.723 studenten en die van het werkveld te vertalen naar ons onderwijs en onderzoek. Hierdoor krijgen al onze studenten nog meer zeggenschap en regie over de invulling van hun opleiding en sluiten onze opleidingen qua inhoud en duur steeds beter aan op de wensen uit het werkveld.

Samen eerstejaars

Eerstejaars studenten Marly van Terheijden en Teun Merkx kozen allebei voor een studie aan de HAN; de een ging naar de PABO, de ander startte met de opleiding Toegepaste Psychologie. Maar hoe wisten ze nu zeker dat ze de juiste keuze maakten en pakt het tot nu toe uit zoals ze verwacht hadden? Teun: “De ontvangst bij de HAN was top.” Marly: “Mijn stage vind ik het allerleukste, daar kan ik echt laten zien wat ik kan.”

Samen internationaal

Drie dagen keihard werken voor een échte opdrachtgever: dat is de kern van de Integrated Communications Game, kortweg The Game. Tweedejaars studenten aan de Engelstalige opleiding Communication van onze Arnhem Business School krijgen zo een voorproefje van de hectiek van het bedrijfsleven. De opdrachtgevers verzorgen de Engelstalige briefing voor onze studenten, komen soms tussendoor nog even om de hoek kijken en zijn altijd aanwezig bij de eindpresentaties.

Samen afstuderen

Vierdejaarsstudent Sport en Beweging Eline Hoefakker droomde er aan het begin van haar opleiding al over: werken in de topsport-evenementenbranche. Met dat beeld voor ogen kreeg ze uiteindelijk een stageplek bij TIG Sports en doet unieke ervaringen op. “Een goede stage is de beste springplank naar een baan”, benadrukt haar stagebegeleider Arnoud van de Ven. “Een baan zoek je niet na je studie maar tijdens je studie.”

Samen studeren én werken

Het afgelopen jaar hebben (oud-)studenten, bestuurders, lectoren, docenten en relaties uit het werkveld nauw samengewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw ontwerp van de deeltijdopleiding Management in de Zorg. Flexibilisering en digitalisering zijn kernpunten in de nieuwe opzet. Daarmee sluit deze Keuzegids topopleiding nóg beter aan op de doelgroep: de werkende zorgprofessional en leidinggevenden met de ambitie om continu het beste uit zichzelf te halen.