HAN Jaaroverzicht 2018: Samen sterk!

Met dit jaaroverzicht laten we je graag zien wat we als HAN in 2018 in onze regio hebben gerealiseerd. Samen met onze studenten en met het bedrijfsleven. Daar laten we vooral ook graag anderen over aan het woord.

Inspirerende interviews met studenten én mensen uit het werkveld, docenten en onderzoekers. Over samenwerken in de regio, over innoverende activiteiten, diensten en producten en over opvallende resultaten uit gezamenlijk onderzoek. Samen staan we sterk. Maar er is natuurlijk nog veel meer gebeurd binnen de HAN. We maken je dus ook graag deelgenoot van de bijzondere hoogtepunten uit 2018. Leef mee en lees mee. Wij wensen je veel plezier.

Jaaroverzicht 2018

CvB blikt terug: “Samen sterk”

Willen weten en begrijpen, dat maakt het leven tot één grote ontdekkingsreis. Waarin we voortdurend grenzen verkennen én verleggen.

Samen in de regio

Hoe meer we het werkveld betrekken bij ons onderwijs en onderzoek, hoe beter we in staat zijn deze te ontwikkelen en te innoveren.

Hoogtepunten

Met meer dan 35.000 studenten uit 75 landen en ruim 3.700 medewerkers gebeurt er op onze campussen natuurlijk elke dag iets bijzonders!

Samen in de regio

Hoe meer we het werkveld betrekken bij ons onderwijs en onderzoek, hoe beter we in staat zijn deze te ontwikkelen en te innoveren binnen de context van veranderende beroepseisen in een veranderende arbeidsmarkt. Vanuit die doelstelling onderhouden we veel verschillende netwerken en sluiten we met diverse partijen samenwerkingsovereenkomsten over de bijdrage van de HAN aan met name human capital-vraagstukken en de innovatie van de beroepspraktijk.

Samen Gezond Slim opleiden voor de zorg van morgen

Dankzij technologische innovaties kunnen mensen met een beperking of chronische ziekte een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. Dit vraagt van zorgprofessionals een nieuwe manier van werken en aanvullende kennis en vaardigheden. Vanuit Academy Het Dorp hebben we samen met zorginstelling Siza de slimme zorgopleiding Smart Health ontwikkeld, een inspiratiebron voor andere regionale samenwerkingen én voor onszelf.

Samen Duurzaam Van hybride leeromgevingen naar een bruisend Innovatielab

Kunnen onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers hun krachten bundelen om de energietransitie mogelijk te maken? Jazeker! Dat blijkt namelijk uit de verschillende hybride leeromgevingen die wij in 2018 samen met het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en de gemeente Arnhem hebben opgezet. Hier komen de kennis en kunde van studenten en bedrijven samen. En met succes! In 2018 ontstonden niet alleen nieuwe initiatieven maar ook de plannen voor een professionaliseringsslag: het opzetten van een Innovatielab.

Samen Slim Werken aan de Smart Cell: leren, innoveren en inspireren

Fabrieken die volledig automatisch door software worden aangestuurd? Dat is al een tijdje geen toekomstmuziek meer. Maar met de ontwikkeling van de Smart Cell trekt de HAN die toekomst wél naar een ander niveau. Op meerdere vlakken, en met meerdere belanghebbenden.

Hoogtepunten uit 2018

HAN Onderzoekt kwaliteit van leven dagbesteding van zorgboerderijen

14 mei 2018 - Dries de Moor, hoofddocent HAN Social Work, is gestart met een promotieonderzoek naar opvattingen van deelnemers en begeleiders over kwaliteit van leven op de dagbesteding van zorgboerderijen. Als onderzoeker bij het Lectoraat Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking heeft hij hiervoor een vierjarige promotiebeurs toegekend gekregen.

HAN experimenteert met 'slimme' laadpalen

6 september 2018 - De HAN stelt twee extra laadpalen voor elektrische voertuigen beschikbaar, als onderdeel van een onderzoeksproject. De apparatuur is verbonden met een lokaal smart grid en wordt gebruikt om algoritmes te testen.

Face the unexpected: terugblik op de 1e editie

19 december 2018 - In de week van ‘Face the unexpected’ zijn werkelijk prachtige gesprekken gevoerd tussen studenten, docenten, onderzoekers en ondersteuners van de HAN. Kwaliteit is er. Hoe zit het met kwantiteit? Is dit voor herhaling vatbaar?